Over de Studio

Studio Galassasa is de werkplek van Joost Wesseling, Silvan van der Zwaag, Ruben van Asselt en Wannes Salomé.
Filosofie Filosofie

Filosofie

Traditionele studio’s zijn hoofdzakelijk ingericht voor een inmiddels verouderd proces: een muzikant bereidt zijn muziekstuk voor, en laat deze opnemen door een studio technicus. Wat wij echter merken is dat de muzikant van nu dit proces zelf in de hand wil houden. Het karakter van een compositie omslaat tegenwoordig meer dan de gespeelde noten alleen; sounds en effecten spelen een net zo grote rol.

Daarom hebben wij een ruimte gemaakt waarin je al tijdens het schrijfproces met het geluidsontwerp bezig kunt zijn en waarin techniek inspirerend werkt: studio als instrument.

Hoewel je soortgelijke processen al ziet in slaapkamerstudio’s, vertalen wij deze werkwijze naar een professionele studio.

Concreet Concreet

Concreet

Concreet gezien betekent dit dat we de benodigde opname-apparatuur in een mobiele setup bouwen, waarmee de opname-apparatuur op elke plek in de ruimte kan worden bestuurd. Dit is uniek. Hiermee kun je per project bepalen wie de apparatuur bestuurd: de muzikant, de technicus of allebei.

Zo creëren we een modulaire studio die zich naar elk project kan vormen. De studio bestaat uit twee ruimtes die zonder geluidsoverlast los van elkaar te gebruiken zijn. Ze zijn echter ook volledig samen te gebruiken voor grotere projecten.

Mail
studio@galassasa.com
Instagram
galassasa